Over Kraakmakend ontwerpKraakmakend ontwerp is in 2009 opgericht door Anne Kraak.

In 2006 is Anne Kraak afgestudeerd als grafisch ontwerper aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam (HBO). Daarvoor heeft ze de MBO opleiding grafisch ontwerpen aan het Grafisch Lyceum in Utrecht met succes afgerond. Sinds haar afstuderen aan de WdKA heeft ze gewerkt bij diverse reclamebureaus.

Om haar ambities naar een hoger niveau te tillen is ze in 2009 verder gegaan als zelfstandig creative director onder de naam: Kraakmakend ontwerp.

Kraakmakend ontwerp is lid van de BNO

Stagiairs

Meline Markosian

Meline Markosian

Hallo, ik ben Meline en ik ben een student aan Kunstacademie Minerva te Groningen.
Inmiddels zit ik in het vierde jaar van mijn opleiding en loop ik van begin september 2013 tot eind januari 2014 stage bij Kraakmakend Ontwerp.

Ik heb gekozen voor Kraakmakend Ontwerp omdat ik bij een bedrijf wil stage lopen waarbij er veel variatie is in het werk van Kraakmakend. Ikzelf werk graag in meerdere domeinen en ik zie bij Kraakmakend Ontwerp hier veel van terugkomen. Van het ontwerpen van een flyer tot fotograferen, het kan hier allemaal.

In het begin is iedere werkomgeving even wennen en de werkwijzen verschillen per bedrijf, maar ik kom er steeds sneller in en begin mijn draai te vinden.
Ik hoop vooral wat betreft typografie veel te leren bij Kraakmakend Ontwerp omdat mijn werk vaak minimalistisch is en dat houdt ook in dat de elementen die ingezet zijn, ook sterk genoeg moeten zijn. Een goede letterkeuze, inzet van tekst en positionering zijn cruciaal.
Ook wil ik mij aanpassen qua ontwerpen op de snelheid van werken voor een klant. Sneller en consequenter keuzes maken zijn eigenschappen waar ik verfijning in zoek.

Danley Herkenraad

Danley Herkenraad

Mijn naam is Danley Herkenraad. Ik zit nu in het vierde jaar van de opleiding Grafisch Vormgeven aan het Grafisch Lyceum Rotterdam. Van augustus tot december 2012 loop ik stage bij Kraakmakend Ontwerp.

De stage bij Kraakmakend Ontwerp is mijn tweede stage vanuit het Grafisch Lyceum. Overal waar je nieuw binnenkomt moet je natuurlijk even wennen aan de nieuwe omgeving, aan de werkstructuur, technieken die je gebruikt en natuurlijk dat je nu werkt voor echte opdrachtgevers. Dit maakt het interessant, leuk en ook wel spannend. Maar het wennen was zo voorbij, bij Kraakmakend Ontwerp werd ik meteen helemaal opgenomen in het bedrijf en de goede sfeer op de werkvloer werkt daar zeker aan mee.

Ik heb al aan veel opdrachten mogen werken, van een nieuwe flyer tot de bedrukking van een ringmap. Het zijn afwisselende opdrachten waar ik met veel plezier aan werk.

Shurayla Kotey

Hoi! Mijn naam is Shurayla Kotey. Ik volg de opleiding Grafisch Vormgeven aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam en ik zit nu in mijn derde jaar. Ik loop van begin januari tot eind juni 2012 stage bij Kraakmakend Ontwerp.

Het is heel anders dan school en ik leer tijdens mijn stage echt super veel nieuwe dingen. In het begin is het wat overweldigend; heel veel nieuwe technieken die je moet onthouden, je krijgt echte opdrachten en je bent in een hele nieuwe omgeving.

Ik heb aan heel veel verschillende opdrachten gewerkt, van het maken van een bewegwijzeringsbord tot het ontwerpen en beplakken van een vogelhuisje. Het werk is heel afwisselend en de ene opdracht is weer heel anders dan de andere. En dat maakt het juist leuk!